Grijp tijdig in bij houtrot constateringen

Grijp tijdig in bij houtrot constateringenEen aannemer beschouwd een kozijn bij houtrot al snel als verloren en gaat dan over tot vervanging van het hele kozijn. In veel gevallen is dit onnodig aangezien houtrot tegenwoordig prima herstelt kan worden met de producten van bijvoorbeeld Repair Care. Van der Laan Schildersbedrijf uit Groningen is gecertificeerd gebruiker van de producten van Repair Care. De geïllustreerde foto in dit artikel is natuurlijk niet meer te reden en zal volledig vervangen moeten worden.

Hoe ontstaat houtrot?

Kort gezegd ontstaat houtrot over het algemeen door slecht of achterstallig onderhoud. Heeft u wel eens meegemaakt dat een raam opeens niet meer goed sluit omdat het raam verzakt is? De kans is nu groot dat het water via de scharnieren naar binnen sijpelt. Dit is mogelijk doordat er ruimte tussen het scharnier en het houtwerk is ontstaan. De vochtpercentage in het hout zal gaan oplopen en het hout zal gaan rotten en er is een aanzienlijke kans dat het raam in de toekomst eruit valt omdat de scharnieren geen houvast meer hebben.

Bovenstaand voorbeeld kunt u voorkomen door tijdig onderhoud te plegen. Door een jaarlijkse woninginspectie door Van der Laan Schildersbedrijf uit Groningen zullen dit soort gebreken tijdig geconstateerd worden. Er kan dan vroegtijdig ingegrepen worden zodat erger kan worden voorkomen.

Toch houtrot?

Indien er toch houtrot is opgetreden is het belangrijk om snel actie te ondernemen! Met de producten van Repair Care kan een kozijn vaak nog weer jaren mee. Mocht Repair Care niet meer baten dan is het tevens nog mogelijk om aan deelvervanging te doen. Het rotte deel wordt dan compleet weggezaagd waarna er een nieuw deel hout wordt teruggeplaatst. Van der Laan Schildersbedrijf uit Groningen voert indien nodig ook deelvervangingen uit.

Vragen of zelf houtrot geconstateerd?

Neem contact op met ons per telefoon op nummer: 06-46613111 of maak gebruik van ons contactformulier link.

Met vriendelijke groeten,

Van der Laan Schildersbedrijf

Hét Schildersbedrijf uit Groningen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *